Χάιντι - Spyri, Johanna, 1827-1901 (Κλασική λογοτεχνία / Η Καθημερινή, 2009)
Ένα μικρό ορφανό κορίτσι, η Χάιντι, πηγαίνει να ζήσει με τον παππού της σε κάποιο ορεινό χωριό των Άλπεων. Ο απομονωμένος και ιδιότροπος γέροντας δεν ενθουσιάζεται με τη συγκατοίκηση, στη συνέχεια όμως θα δεθεί με την εγγονή του και θα της μάθει πολλά πράγματα.Η ζωή του μικρού κοριτσιού στα αλπικά λιβάδια θα γίνει ακόμη πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που θα γνωρίσει ένα νέο φίλο, τον Πέτερ. Έτσι, όταν η θεία της θα την πάρει στη Φρανκφούρτη, παρότι θα γνωρίσει μια ακόμη πολύ καλή φίλη, την Κλάρα, ο νους και η καρδιά της θα γυρίζουν διαρκώς στο βουνό και στον πολυαγαπημένο της παππού.