Βόρεια Πίνδος Βόιο : Στα μονοπάτια του Βοΐου - Κοζιάκης, Νίκος (Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, 2017)
Υπάρχουν τόποι που είναι ωραία να τους θαυμάζεις από μακριά. Υπάρχουν και τόποι που νιώθεις πιο ωραία όταν βρίσκεσαι εκεί...Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Βόιο. Είναι πιο ωραία όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στα δάση και στα πέτρινα σπίτια, στον τόπο όπου έζησαν οι μάστοροι και οι ηρωικές γυναίκες της Πίνδου, εδώ όπου φωλιάζουν οι αρκούδες και οι αετοί, όπου ο αέρας και το νερό μένουν ακόμη καθαρά, εδώ όπου νιώθεις σε κάθε γωνιά την Ελλάδα.