Ένα πηλήκιο άγριες φράουλες : Μυθιστόρημα - Μαργαριτόπουλος Δημήτρης Μ., 1941- (Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2001)
Λίγο μετά την 21η Απριλίου 1967, ο Κούρτης, χρόνια φοιτητής στη Γερμανία, «Λαμπράκης» με το δικό του τρόπο, αναρχικός κατά βάθος, κατατάσσεται στον ελληνικό στρατό. Και το παρελθόν του; Η «αριστερή» του δράση; Ο Κούρτης αγωνιά μπροστά σ' έναν κρυφοπαπανδρεϊκό διοικητή, εν μέσω αδιάφορων στρατιωτών και σκληρών αξιωματικών, που πίνουν νερό στο όνομα της «Επανάστασης». Μπλέκεται σε καταστάσεις καθημερινής στρατιωτικής τρέλας, μέχρι που αναγκάζεται, επικεφαλής ενός λόχου «ευδόκιμων» στρατιωτών, να γράψει στο βουνό, όπου φυτρώνουν άγριες, γλυκές φράουλες, τη γνωστή επιγραφή [21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967].