Οι τρελές καλοκαιρινές μου διακοπές - Βασιλείου, Ειρήνη, 1969- (Επιτέλους διαβάζω /, 2001)
Υπάρχει καλύτερη εποχή από το καλοκαίρι; Οι γονείς μου, ο αδελφός μου ο Γιάννης κι εγώ, με το αυτοκίνητό μας φορτωμένο βαλίτσες, φωνές και γέλια, ταξιδεύουμε προς το εξοχικό μας. Ατέλειωτο παιχνίδι με τους φίλους, κολύμπι, βόλτες με τα ποδήλατα, παγωτά, ένα σωρό αταξίες, η μαμά να φωνάζει συνέχεια "Ελεάνα, πρόσεχε!", κι εγώ να σκέφτομαι τι φοβερές περιπέτειες θα ζήσουμε κι αυτό το καλοκαίρι.