Το αδιέξοδο / Μαρί Χάγκεμαν ; μετάφραση από τα γερμανικά Κίρα Σίνου. - Hagemann, Marie (Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους : Συλλογή Παρουσίες / Εκδόσεις Πατάκη, 1996)
Ο Βολφ Σβάρτσερ, ο Μαύρος Λύκος, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, είναι σκίνχεντ. Στην ομάδα του βρίσκει αυτά που του λείψανε στη ζωή, συντροφικότητα και προορισμό. Δε ρωτάει , δεν αμφιβάλλει, πιστεύει στην ανωτερότητα της γερμανικής φυλής και στο αλάθητο της θεωρίας των ναζί. Είναι απόλυτα ικανοποιημένος, ώσπου στην παρέα τους μπαίνει ο Άντυ, που ζωγραφίζει παντού αγκυλωτούς σταυρούς, αλλά ταυτόχρονα και ρωτάει και αμφιβάλλει. Και με το θάνατό του, ο Άντυ μεταβιβάζει τις αμφιβολίες του στον Βολφ...