'Οπερα : συνθέτες, έργα, ερμηνευτές - Batta, Andras; Neef, Sigrid; Τσαλίκη, Ελένη; Γαϊδατζή, Φανή; Σκαρβέλη, Γιάννα (Ελευθερουδάκης, 2006)
Το έργο αυτό παρουσιάζει το εκπληκτικότερο, αλλά και περιπλοκότερο σκηνικό είδος, σε όλες του τις εκφάνσεις. Αναφέρεται αναλυτικά σε περισσότερες από 300 όπερες, τοποθετώντας τις χρονικά και προσθέτοντας σχετικά ιστορικά γεγονότα, αλλά και πληροφορίες για τις σπουδαιότερες παραστάσεις και ερμηνείες. Παρουσιάζονται όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες - από τα πρόσωπα, τις σκηνές και τις πρεμιέρες ως τις παρτιτούρες των σπουδαιότερων μοτίβων και των δημοφιλέστερων μελωδών. Χάρη στο πλήρες ευρετήριο, τη σαφή δομή και τις εκατοντάδες φωτογραφίες του, το βιβλίο είναι κατανοητό και ευπαρουσίαστο, ένα έργο για όλους τους φίλους του κλασικού και σύγχρονου μουσικού θεάτρου.