Μορφολογία και ανατομία των φυτών - Βαρδαβάκης, Μανώλης (Εκδόσεις Ζήτη, 2003)
Η γνώση της δομής των φυτών είναι άκρως απαραίτητη για τους φοιτητές των γεωπονικών σχολών, διότι, εκτός των άλλων, συντελεί και στο να κατανοηθούν καλύτερα οι λειτουργίες αλλά και οι αντιδράσεις των φυτών προς το χερσαίο και το υδρόβιο περιβάλλον τους. Η ύλη του βιβλίου αυτού εκτίθεται περιεκτικά και αναφέρεται στα γυμνόσπερμα και στα αγγειόσπερμα. Στόχος των συγγραφέων είναι να δώσουν εκείνες τις γνώσεις, που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το γνωστικό αντικείμενο της γεωπονικής επιστήμης. Η ύλη του βιβλίου διαιρείται στα επόμενα κεφάλαια: α) Φυτικό κύτταρο, β) Φυτικοί ιστοί και γ) Φυτικά όργανα. Ουσιαστικά μας όπλα, για να επικοινωνήσουμε με τον σύγχρονο Έλληνα, η ζωντανή του γλώσσα, η δημοτική, και η πλούσια εικονογράφηση. Επειδή στα κεφάλαια του βιβλίου αυτού χρησιμοποιούνται κυρίως οι μονάδες μm, nm και Angstrom.