Ποτέ μην αγαπήσεις ξένο - Robbins, Harrold, 1916-1997 (Κάκτος, 1982)
Μπαίνοντας στον κόσμο του Χάρολντ Ρόμπινς βρίσκεις έναν κόσμο πάθους και αγώνα, φτώχειας καί δύναμης, πλούτου καί γοητείας. Είναι ένας κόσμος πού γεφυρώνει κάθε ήπειρο μέσα άπό τίς κρυφές μυστικές επιθυμίες καί φαντασιώσεις τοΰ άνθρώπινου μυαλού και της καρδιάς Είναι ο κόσμος που εσύ ζ'εϊς, που ζεϊ κι αυτός και που όλοι μας, πλούσιοι και φτωχοί μοιραζόμαστε. Προσπάθησε εσύ ο ίδιος να άνακαλύψεις μέσα στον κόσμο του Χάρολντ Ρόμπινς εκεϊνο που τον έκανε τόσο καλό έρμηνευτή και τον καλύτερο μυθιστοριογράφο