Ξενοδοχείο Βόσπορος : μυθιστόρημα - Aykol, Esmahan, 1970- (Κριτική, 2005)
Για τους Τούρκους η Κάτυ Χίρσελ είναι μια ξένη, μια Γερμανίδα που μιλάει καλά τη γλώσσα τους.Όμως εκείνη δηλώνει Πολίτισσα και λατρεύει κάθε μικρή γωνιά της Κωνσταντινούπολης.Έχει το δικό της βιβλιοπωλείο με αστυνομικά μυθιστορήματα στο Κουλέντιμπι, ένα διαμέρισμα στο Τζιχανγκίρ, καλούς φίλους κι ένα παλιό Peugeot.Έζησε αρκετές ερωτικές περιπέτειες και περιμένει πότε θα εμφανιστεί ο κατάλληλος σύντροφος.Μια παράξενη συγκυρία τη φέρνει απρόσμενα στο επίκεντρο ενός ιδιόμορφου εγκλήματος.Γνήσια λάτρης των αστυνομικών μυστηρίων, θα επιστρατεύσει όλη τη γοητεία και τις γνώσεις της για να ρίξει φως στην υπόθεση.Μυστήριο, έρωτας και η λαγνεία της σαγηνευτικής Πόλης διαπερνούν αυτό το ιδιότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα.