Το βιβλίο της εγκυμοσύνης μέρα με τη μέρα - Blott, Maggie; Μπερή, Δέσποινα; Πόθος, Αλέξης; Σιάσου, Ζωή; Λαβράνος, Γιάγκος; Σύρου, Αλεξάνδρα; Χατζής, Αλέξανδρος (Π.Χ. Πασχαλίδης, 2011)
Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη περίοδος κατά την οποία η γυναίκα βιώνει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της. Στο μικρό χρονικό διάστημα των 40 εβδομάδων καλείται να προετοιμαστεί για την άφιξη του μωρού της, να τηρεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης και να αφομοιώσει γνώσεις απαραίτητες για την ομαλή πορεία της κύησης, του τοκετού και της λοχείας. Το «Βιβλίο της εγκυμοσύνης μέρα με τη μέρα» γράφτηκε με πολύ αγάπη για την έγκυο γυναίκα από μια ομάδα επαγγελματιών που έχουν αναλάβει τη φροντίδα εκατοντάδων γυναικών σε κάθε στάδιο της κύησης, έχουν διεκπεραιώσει εκατοντάδες τοκετούς και έχουν παράσχει φροντίδα και υποστήριξη σε πάμπολλες γυναίκες και μωρά μετά τη γέννηση. Οι επιστήμονες περιγράφουν αναλυτικά τις φάσεις της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας- γαλουχίας και συμπληρώνονται από ειδικές πληροφορίες περί διατροφής και άσκησης από ειδικούς διατροφολόγους και γυμναστές. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται -ταυτόχρονα πρακτικές και λεπτομερείς, με απλές εξηγήσεις και συμβουλές- παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται η γυναίκα ώστε να σχεδιάσει την εγκυμοσύνη της, να αποδεχτεί τις αλλαγές που θα βιώσει και να καταρτίσει ένα ασφαλές και κατάλληλο πλάνο τοκετού.