Πώς λειτουργεί το σώμα μου : το αίμα (Πώς λειτουργεί το σώμα μου / Deagostini Hellas ;)
Γνωρίξεις ότι:...ένα ερυθρό αιμοσφαίριο μπορεί να ξεκινήσει από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου, να κάνει το γύρο του σώματός σου μέσα από το κυκλοφορικό σου σύστημα και να επιστρέφει, σε 16 δευτερόλεπτα περίπου;.... εάν ένωνες όλα σου τα αιμοφόρα αγγεία στη σειρά, θα γύριζαν δύο φορές γύρω από τη γη;.... τα λευκά σου αιμοσφαίρια είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός σου απέναντι στις μολύνσεις;Το αίμα είναι η αλυσίδα της ζωής για το σώμα σου. Μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στα κύτταρά οου κσι απομακρύνει διοξείδιο του άνθρακα και άχρηστα υπολείμματα. Διάβασε τα πάντα γύρω από το εκπληκτικό σύστημα μεταφοράς του σώματός σου σε αυτό το τεύχος της σειράς «Πώς λειτουργεί το σώμα μου».