Μαγική μητέρα : διηγήματα - Κοντολέων, Μάνος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, 2000)
Τα τρία αγόρια-τότε-συνάντησαν εκείνο το πλάσμα, που έμελλε να γίνει σημάδι στο στήθος τους. Κι ήταν, πάνω κάτω, την ίδια εποχή που μια κοπελίτσα έκρυβε μέσα στη χούφτα της δυο βότσαλα- μάγισσα ήταν ή αγία; Ομως, κάπου πιο πέρα, ένας νέος δημιουργούσε έναν καινούριο κόσμο, καθισμένος συνέχεια πάνω σε μια καρέκλα. Κι ήταν-βέβαια-η μαγική μητέρα. Μια παρουσία που χάριζε τη φαντασία κι εξηγούσε τη ζωή, καθώς μιλούσε με λέξεις που είχαν τη γεύση φύλλων ευκαλύπτου. Ολα τους πλάσματα μιας άλλης εποχής-εποχή της Μαγικής Μητέρας, ας την πούμε.