Σύγχρονα θέματα της ειδικής παιδαγωγικής : προβληματισμοί, αναζητήσεις και προοπτικές - Δράκος, Γεώργιος Δ. (Ατραπός, 2002)
Το βιβλίο αναζητά επιμόνως διεξόδους της μεταβαλλόμενης παιδαγωγικής πραγματικότητας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που προκύπτουν σε επίπεδο εννοιολογικό-προσδιοριστικό των όρων, μεθοδολογικό-διαγνωστικό και πρακτικό-παρεμβατικό.