Ποπκόρν : μυθιστόρημα - Elton, Ben (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Εκδόσεις Πατάκη, 1997)
Βίοι παράλληλοι ενός διάσημου σεναριογράφου και σκηνοθέτη του Χόλλυγουντ κι ενός νεαρού ζευγαριού παρανόμων που υφίστανται τις επιπτώσεις από την προβολή της βίας στον κινηματογράφο. Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα; Την ίδια νύχτα της βράβευσης του με Όσκαρ για την ταινία του Συνηθισμένοι Αμερικανοί, ο Μπρους Ντελαμίτρι θα ζήσει τις σκηνές φρίκης τις οποίες τόσο συχνά τον έχουν κατηγορήσει ότι προβάλλει στις ταινίες του. Μόνο που το νεαρό ζευγάρι των παρανόμων αποδεικνύεται ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του συνηθισμένου Αμερικανού. Στο μυθιστόρημά του αυτό ο Έλτον με τη σκληρή, αποσπασματική γραφή του, δίνει μια βαθιά ειρωνική περιγραφή του κόσμου του Χόλλυγουντ και των τελευταίων δημιουργημάτων του.