Ελληνική μυθολογία : πώς ξεκίνησε ο κόσμος - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Παπαδόπουλος, 2006)
Ένας συναρπαστικός κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες αυτού του πρώτου τόμου της Ελληνικής Μυθολογίας, όπου οι άνθρωποι αναμετρούν τις δυνάμεις τους με τους θεούς και οι θεοί ορίζουν τη μοίρα τους. Ένας κόσμος που τώρα ξεκινάει. Κρόνος -- Άτλαντας -- Δευκαλίωνας και Πυρρά -- Προμηθέας -- Πανδώρα -- Κένταυρος Χείρωνας -- Πρωτέας.