Παίζοντας τέχνη με παιδιά : το πρόγραμμα της Έλλης Τρίμη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας - Παπαδοπούλου, Μαρία Θ. (Θεσσαλονίκη, 2007)
Παρουσιάζω αυτό το βιβλίο με πολλή συγκίνηση γιατί αντιπροσωπεύει το οδοιπορικό του προσωπικού μου πάθους για την τέχνη και τη διδακτική της. Ένα οδοιπορικό που τα βασικά του στοιχεία ήταν η χαρά, το κέφι, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση κατά την παιδαγωγική διαδικασία στο σχολικό περιβάλλον παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η προσπάθεια αυτή - ο σχεδιασμός και η μετέπειτα εφαρμογή αυτού του εικαστικού προγράμματος - ξεκίνησε ως ένα πείραμα το οποίο σταδιακά απέκτησε ρίζες, επεκτάθηκε, ενισχύθηκε, και στη συνέχεια κατέληξε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εικαστικής Παιδείας και Αγωγής στην τέχνη. Η αγάπη μου για την τέχνη και η πίστη μου στη διεύρυνση των οριζόντων που αυτή προσφέρει, αλλά και γενικότερα η αναγνώριση της συνεισφοράς της στην ολοκλήρωση του ατόμου με οδήγησαν στην ενασχόλησή μου με αυτήν στο χώρο της εκπαίδευσης. Η δημιουργία και εφαρμογή αυτού του προγράμματος ήρθαν ως φυσική συνέπεια των παραπάνω.