Η εξολόθρευση της Μπάρμπι - Δαφνίδη, Ελένη, 1978- (Ελληνική Λογοτεχνία, 2005)
"Δεν ήθελα να τις εξολοθρεύω. Πιστέψτε με. Όμως η ύπαρξή τους με προκαλούσε. H ομορφιά τους μου θύμιζε την ασχήμια μου. H ευτυχία τους ειρωνευόταν τη μιζέρια μου. Ύστερα ήρθε Aυτός. Ψηλός, μελαχρινός, υπέροχος. Όπως όμως ο Kεν, έτσι κι αυτός προοριζόταν για μια Mπάρμπι και όχι για μένα..." Η Θένια έμαθε από μωρό ότι αγάπη σημαίνει φαγητό. Τώρα, η εικοσιτριάχρονη φοιτήτρια Νομικής, προσπαθεί να ισορροπήσει στα εκατόν είκοσι κιλά της, αντιμέτωπη με άντρες που δε δίνουν την παραμικρή σημασία για εκείνη. Κάνει απόπειρες να αδυνατίσει και απόπειρες να αγαπηθεί. Μέχρι τη στιγμή που ένας αναπάντεχος έρωτας θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή της. Και τώρα, τι γίνεται; Τέρμα οι σοκολάτες, οι τυρόπιτες και οι πίτσες. Η Θένια θα πρέπει να γίνει μια Μπάρμπι. Ή μήπως είναι καλύτερα να εξολοθρεύσει τις Μπάρμπι όλου του κόσμου; Μπορεί τελικά μια χοντρούλα να βρει τον έρωτα την σήμερον ημέραν; Ένα μυθιστόρημα φρέσκο, δροσερό και ξεκαρδιστικό, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή!