Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL. - Γουλτίδης, Χρήστος (Κλειδάριθμος, 2008)
Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης για την Ενότητα 2 του ECDL, ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ. Είναι ένας πλήρης οδηγός εκπαίδευσης, με πλούσια εικονογράφηση, βασισμένος στο πιο πρόσφατο πρόγραμμα σπουδών του ECDL. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα εξής: •Πλήρης κάλυψη των θεμάτων που απαιτούνται από το πρόγραμμα πιστοποίησης •Δείγματα τεστ νέου τύπου για το ECDL •Αναλυτικός πίνακας της εξεταστέας ύλης, με παραπομπές στις σελίδες του βιβλίου όπου καλύπτονται τα αντίστοιχα θέματα •Λίστα ελέγχου δεξιοτήτων, στην οποία οι αναγνώστες μπορούν να σημειώνουν τα επιμέρους θέματα που έχουν ήδη καλύψει ή να εντοπίζουν τα σημεία του βιβλίου στα οποία χρειάζεται να ανατρέξουν •Οδηγός γρήγορης αναφοράς, όπου περιγράφονται συνοπτικά τα θεωρητικά θέματα και οι εργασίες που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι •Δεκάδες ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης στο τέλος κάθε κεφαλαίου •Πρόσθετη ύλη, πέραν αυτής που απαιτείται από το πρόγραμμα σπουδών, ώστε οι αναγνώστες να έχουν πληρέστερη εικόνα των δυνατοτήτων και του τρόπου χρήσης του λειτουργικού συστήματος Το βιβλίο συνοδεύεται από δωρεάν CD-ROM στο οποίο περιλαμβάνονται: ■Ειδική έκδοση αυτοματοποιημένου συστήματος εξετάσεων για το ECDL ■Αρχεία παραδειγμάτων και εξάσκησης ■Αναλυτικές απαντήσεις των ερωτήσεων/ασκήσεων επανάληψης και των δειγμάτων τεστ σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία ΡDF) ■Ξεχωριστό παράρτημα σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο περιγράφει τις πανίσχυρες δυνατότητες επεξεργασίας και αναπαραγωγής πολυμέσων των Windows Vista. Ο συγγραφέας Ο Χρηστός Γουλτίδης έχει εργαστεί ως τεχνικός σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τοπικά δίκτυα στις εταιρίες Ericsson και Nokia data της Στοκχόλμης από το 1983 έως το 1989. Έχει επίσης εργαστεί ως εισηγητής στα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια πληροφορικής της Σουηδίας, με περισσότερες από 18.000 ώρες διδασκαλίας στο ενεργητικό του. Από το 1997 διευθύνει ένα εκπαιδευτικό κέντρο πληροφορικής, το οποίο είναι και το πρώτο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει περισσότερα από 25 βιβλία πληροφορικής, μεταξύ των οποίων είναι: Ο Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL (7 τόμοι), ECDL Γρήγορα και Απλά. ECDL Εύκολα (2 τόμοι), ECDL Θεωρία και πράξη. Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL Advanced (4 τόμοι). Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL Webstarter. Το βιβλίο του εκπαιδευτή για το δίπλωμα ECDL. Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα e-kids (4 τόμοι). Ολα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.