Η Πούλια και ο Αυγερινός - Καραΐσκου, Χρυσάνθη (Παίζω με λαϊκά παραμύθια ;, 2006)
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας κυνηγός με τη γυναίκα του και το κοριτσάκι τους, την Πούλια κι ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Κάποτε, όμως, η γυναίκα του αρρώστησε βαριά και πέθανε. Τότε ο κυνηγός παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα κι έκαναν ένα αγοράκι, τον Αυγερινό.Η Πούλια, όσο μεγάλωνε, γινόταν ολοένα και πιο όμορφη. Η μητριά της όσο την έβλεπε να ομορφαίνει, τόσο περισσότερο τη ζήλευε.Προσπαθούσε να πείσει τον άνδρα της να την πουλήσει για σκλάβα στο παζάρι, αλλά αυτός δε δεχόταν.Μια μέρα, εκεί που προσπαθούσε για άλλη μια φορά να τον πείσει, τους άκουσε ο Αυγερινός και τρέχοντας, πηγαίνει στην Πούλια.-Πούλια, της λέει, η μάνα μου θέλει να σε πουλήσει σκλάβα στο παζάρι. Κάτι πρέπει να κάνουμε [...].