Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL. - Γουλτίδης, Χρήστος (Κλειδάριθμος, 2009)
Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης για την Ενότητα 1 του ECDL, Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής. Είναι ένας πλήρης οδηγός εκπαίδευσης, με πλούσια εικονογράφηση, στα πιο πρόσφατα προγράμματα σπουδών του ECDL και την εξεταστέα ύλη των εκδόσεων 4 και 5. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα εξής: •Πλήρης κάλυψη των θεμάτων που απαιτούνται από το πρόγραμμα πιστοποίησης - Δείγματα τεστ νέου τύπου για το ECDL •Εκτεταμένο γλωσσάρι όρων πληροφορικής •Αναλυτικός πίνακας της εξεταστέας ύλης, με τις σελίδες του βιβλίου όπου καλύπτονται τα αντίστοιχα θέματα •Λίστα ελέγχου δεξιοτήτων, στην οποία οι αναγνώστες μπορούν να σημειώνουν τα επιμέρους θέματα που έχουν ήδη καλύψει ή να εντοπίζουν τα σημεία του βιβλίου στα οποία χρειάζεται να ανατρέξουν •Δεκάδες ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης στο τέλος κάθε κεφαλαίου •Πρόσθετη ύλη, πέραν αυτής που απαιτείται από τα προγράμματα σπουδών ECDL 4 και ECDL 5, ώστε οι αναγνώστες να αποκτήσουν πληρέστερες γνώσεις για την Πληροφορική Το βιβλίο συνοδεύεται από δωρεάν CD-ROM στο οποίο περιλαμβάνονται: * Ειδική έκδοση αυτοματοποιημένου συστήματος εξετάσεων για το ECDL ■ Αναλυτικές απαντήσεις των ερωτήσεων/ασκήσεων επανάληψης και των δειγμάτων τεστ σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία PDF) Ο συγγραφέας.. Ο Χρήστος Γουλτίδης έχει εργαστεί ως τεχνικός σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τοπικά δίκτυα στις εταιρίες Ericsson και Nokia Data της Στοκχόλμης από το 1983 έως το 1989. Έχει επίσης εργαστεί ως εισηγητής στα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια Πληροφορικής της Σουηδίας, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 18.000 ώρες διδασκαλίας. Από το 1997 διευθύνει ένα εκπαιδευτικό κέντρο Πληροφορικής, το οποίο είναι και το πρώτο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο ECDL στην Ελλάδα. Έχει συγγράψει περισσότερα από 25 βιβλία Πληροφορικής, μεταξύ των οποίων και τα: Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL. (7 τόμοι), ECDL Γρήγορα και Απλά, ECDL Εύκολα (2 τόμοι), ECDL Θεωρία και πράξη, Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ΕΟΰΕ Αάναηεβά (4 τόμοι), Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα ECDL Webstarter.: Το βιβλίο του εκπαιδευτή για το δίπλωμα ECDL. Οδηγός επιτυχίας για το δίπλωμα e-Kids (4 τόμοι). Όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.