Οδηγός της XML με παραδείγματα - Marchal, Benoit (Β. Γκιούρδας Eκδοτική, 2001)
Η σειρά με παραδείγματα είναι σχεδιασμένη να διδάξει γλώσσες προγραμματισμού σε αρχάριους μέσα από πραγματικές καταστάσεις και παραδείγματα. Ακολουθώντας μια λογική και γραμμική εκπαιδευτική ακολουθία, τα βιβλία αυτά σας οδηγούν βήμα προς βήμα για να δείτε την ολοκληρωμένη εικόνα της γλώσσας που μαθαίνετε. Στα κεφάλαια θα βρείτε χρήσιμες Συμβουλές, Σημειώσεις, Προειδοποιήσεις, Παραπομπές, αλλά και Περιλήψεις. Το τελευταίο κεφάλαιο σας προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο θα αναπτύξετε βαθμιδόν σε όλο το βιβλίο και παρουσιάζει τις διδαχθείσες έννοιες κάθε κεφαλαίου. Ο Benoit Marchal διοικεί την εταιρία συμβούλων Ρineapplesoft, η οποία εξειδικεύεται σε εφαρμογές Internet και ειδικότερα σε e-commerce, ΧΜL και Java. Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες εταιρίες στο Internet όπως η Netscape και η Earthweb και είναι τακτικός συνεργάτης στο develop.com και άλλες Internet εκδόσεις. Το 1997, συνίδρυσε το XML/EDI Group, που προωθεί τη χρήση της ΧΜL στις e-commerce εφαρμογές. Ο Benoit συχνά ηγείται της εκπαίδευσης εταιρειών σε ΧΜL και άλλες Internet τεχνολογίες.