Τρένα και σιδηροδρομικές γραμμές - Wood, Sydney Herbert 1952- (Παράθυρα στον κόσμο, 1993)
Το δέκατο έννατο αιώνα σημειώθηκε μια επανάσταση που άλλαξε δραματικά και για πάντα τη ζωή του απλού ανθρώπου.Η ανακάλυψη της δύναμης του ατμού οδήγησε στην επινόηση της ατμομηχανής.Κι άξαφνα έγινε δυνατή η διάσχιση ηπείρων και η μεταφορά βαρειών αγαθών,ρούχων και φρέσκων τροφίμων σε μακρινές αποστάσεις.Οι άνθρωποι μπορούσαν να κάνουν ταξίδια στις ακρογιαλιές ή να πραγματοποιούν εμπορικά και επαγγελματικά ταξίδια από πόλη σε πόλη.Είχε φτάσει η εποχή των τρένων.Στον 20ό αιώνα την ατμομηχανή την ακολούθησαν οι μηχανές ντήζελ και η ηλεκτρική ενέργεια.Σήμερα τα τρένα ταξιδεύουν π΄άνω στη γη,κάτω από το έδαφος και πετάνε σχεδόν στον αέρα πάνω στις μονές σιδηροτροχιές.Τα ταξίδια με τα τρένα γίνονται όλο και πιο γρήγορα,όλο και πιο άνετα και όλο και πιο καθαρά.Τα Τρένα και Σιδηροδρομικές γραμμές οδηγούν τους νεαρούς αναγνώστες σε ένα πολύχρωμο ταξίδι 200 χρόνια,φωτίζοντας δυναμικά την τρομερή πρόκληση των τρένων στα εκατομμύρια του λαού.Ο Σίντνευ Γουντ σπούδασε στο Κολέγιο της Οξφόρδης.Σήμερα είναι λέκτορας στην Ιστορία και έχει ειδικευθεί σε βιβλία ενημέρωσης για παιδιά και νέους.Έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία πάνω σε ευρείας κλίμακας ιστορικά θέματα.Τα Παράθυρα στον Κόσμο είναι μια σειρά πλατειού φάσματος βιβλίων αναφοράς,το καθένα των οποίων είναι ένας πραγματικός θησαυρός γνώσεων και έγχρωμων εικόνων.Κάθε θέμα αυτής της σειράς επιλέγεται προσεκτικά όχι μόνο για να κεντρίζει το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των παιδιών,αλλά και να τα ωθεί στην αναζήτηση περισσότερων γνώσεων για τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.