Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο της μούμιας που ψιθύριζε - Arthur, Robert, 1909-1969 (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη / Ψυχογιός, 1989)
Μια μούμια αιγυπτιακή είναι πράγμα σπάνιο, αλλά πολύ πιο σπάνιο είναι μια μούμια που ψιθυρίζει, και μάλιστα μόνο σε ορισμένους ανθρώπους και σε γλώσσα ακατάληπτη. Οι Τρεις Ντετέκτιβ μπλέκουν με μετεμψυχωμένα ζώα, σοφούς γλωσσολόγους, εγγαστρίμυθους υπηρέτες, αδίστακτους κακοποιούς, καθώς και με τη μοχθηρία του αιώνιου εχθρού τους, του Νόρις του Αχαμνού. Την τελευταία στιγμή μόνο ο Τζούπιτερ και οι φίλοι του καταλαβαίνουν ποιος απ' όλους τους αντιπάλους τους ήταν ο πιο επικίνδυνος...