Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστήριο του πορφυρού πειρατή - Arden, William (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη / Ψυχογιός, 1993)
Ποια είναι αυτή η περίεργη Εταιρεία Απόδοσης Δικαιοσύνης σε Κουρσάρους, Ληστοσυμμορίτες, Ληστές και Αντάρτες;Γιατί ενδιαφέρεται τόσο ο ταγματάρχης Καρνς να καταγράψει σε κασέτες τα κατορθώματα του διαβόητου Πορφυρού Πειρατή και όμως τις σβήνει την ίδια στιγμή;Ποιο μυστικό κρύβεται στον υπόγειο διάδρομο που οδηγεί έξω από τον Πέτρινο Πύργο;Οι Τρεις Ντετέκτιβ βρίσκονται μπροστά σε μυστήρια τα οποία προσπαθούν να διαλευκάνουν χρησιμοποιώντας τη λογική και την παρατηρητικότητά τους.Κι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προσόντα αυτής της σειράς.Με αναλυτικούς συλλογισμούς οξύνουν τη σκέψη των παιδιών και τα βοηθούν να αποκτήσουν την καλή συνήθεια να σκέπτονται πολύ πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα και αφού προηγουμένως μελετήσουν τα διάφορα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.