Σάβανο για ένα αηδόνι - James, Phyllis Dorothy, 1920-2014 (Αστυνομική Βιβλιοθήκη / Νέα Σύνορα ;, 1987)
Όταν πέθανε η αδελφή Πίαρς, μέσα στο μελαγχολικό περιβάλλον του Οικήματος των Αηδονιών, η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν εφιαλτική.Έπειτα βρέθηκε νεκρή μια ακόμα νεαρή και όμορφη νοσοκόμα, σπουδάστρια της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων.Και τότε πια ο Επιθεωρητής Νταλγκλίς βρέθηκε παγιδευμένος σ' ένα θανάσιμο παιχνίδι διαφθοράς, πλεκτάνης και εγκλήματος. «Αυτή η αριστουργηματική ιστορία ξετυλίγεται σε μια σχολή νοσοκόμων οι ύποπτοι αποτελούν μια κλασική κλειστή κοινωνία, τα σημάδια είναι απατηλά και καμουφλαρισμένα με ιδιαίτερη φροντίδα, οι ντετέκτιβ κινούνται με με-δοδικότητα και πειστικότητα και το τέλος είναι πραγματικά εντελώς αναπάντεχο». Sunday Telegraph