Ο μικρός πρίγκιπας - Saint-Exupery, Antoine de, 1900-1944 (Τα βιβλία που αγαπήσαμε, 2016)
«Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά.Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».Τα λόγια αυτά μιας αλεπούς προς τον Μικρό Πρίγκιπα,ένα ιδιαίτερο παιδί που έφτασε στη γη από άλλον πλανήτη,συμπυκνώνουν το πνεύμα του βιβλίου του Εξιπερί.Ενός βιβλίου τρυφερού και ευαίσθητου,άμεσου αλλά και φιλοσοφημένου.Η συνάντηση στην έρημο της Σαχάρας του Μικρού Πρίγκιπα μ' έναν πιλότο που βρέθηκε εκεί μετά από βλάβη του αεροπλάνου του,το ταξίδι του στους πλανήτες με τον βασιλιά,τον ματαιόδοξο,τον μπεκρή,τον επιχειρηματία,τον τυπολάτρη φανοκόρο και τον γεωγράφο,καθώς και οι συνομιλίες του στη γη με φίδια,λουλούδια,αλεπούδες και ανθρώπους είναι ο καμβάς που χρησιμοποιεί ο Εξιπερί για να υμνήσει τη φιλία και την αγάπη και να καυτηριάσει-με μοναδική λεπτότητα-ανθρώπινα πάθη και συμπεριφορές.