Ο ναός των ανέμων - Goodkind, Terry 1949- (Sword of truth, 2004)
"Με το κόκκινο φεγγάρι θα έρθει η πύρινη καταιγίδα. Αυτός που είναι δεμένος με τη λεπίδα θα δει το λαό του να πεθαίνει... Για να υποτάξει την κόλαση, θα πρέπει να αναζητήσει τη λύση στον άνεμο..." Τη νύχτα που φτάνουν στο Άιντιντριλ η Ναντίν και ο Ντρέφαν Ραλ, αδελφός του Ρίτσαρντ και κύριος του Ξίφους της Αλήθειας, στον ουρανό λάμπει ένα δυσοίωνο, κατακόκκινο φεγγάρι. Προάγγελος μιας προφητείας που ο Ρίτσαρντ και η αγαπημένη του Κάχλαν εύχονταν να μη βγει ποτέ αληθινή, το ματωμένο φεγγάρι φέρνει μαζί του μια ολέθρια επιδημία. Το μυστικό για να εξαλειφθεί ο λοιμός βρίσκεται στο μυστηριώδη Ναό των Ανέμων, που είναι παγιδευμένος σε μια άλλη διάσταση εδώ και τρεις χιλιετίες. Αλλά ίσως η σωτηρία του Νέου Κόσμου να σημαίνει ότι ο Ρίτσαρντ θα πρέπει να απαρνηθεί ό,τι πιο πολύτιμο έχει.