Το δαχτυλίδι της μούμιας - Barks, Carl, 1901-2000 (Η μεγάλη βιβλιοθήκη Disney, 2014)
Ο Ντόναλντ βρίσκει το χαμένο δαχτυλίδι μιας μούμιας. Αυτό θα οδηγήσει τον ίδιο και τα ανίψια του σε πολλές περιπέτειες, καθώς ένας κακοποιός στην προσπάθειά του να το αποκτήσει παραχώνει τον Χιούη σε μια σαρκοφάγο στη θέση μούμιας, αλλά βλέποντας αστυνομικούς να φθάνουν στο μουσέιο στο οποίο βρίσκονταν οι σαρκοφάγοι, αποφασίζει να χωθεί κι εκείνος στη διπλανή για να μην τον καταλάβουν. Οι μούμιες όμως στέλνονται στην Αίγυπτο, στον μπέη του Ελ Ντάγκα ο οποίος είναι απόγονος των μουμιών που βρίσκονταν στις σαρκοφάγους και όντας υπέρμαχος των παλαιών παραδόσεων, θέλει να τις πάρει ξανά στην κατοχή του για να τις σφραγίσει και να μην παραβιαστουν και πάλι από απίστους. Ο Ντόναλντ μαζί με τους Λιούη και Ντιούη ταξιδεύει μέχρι την Αίγυπτο για να σώσει τον Χιούη.