Οι τρεις φίλοι : αναγνωστικό Β' Δημοτικού - Καζαντζάκη, Γαλάτεια, 1886-1962 (Αλφαβητάρια και αναγνωστικά, 2013)
Ύστερα από πολλά παρακάλια στους γονείς του, ο 14χρονος Παύλος παίρνει την άδεια να ταξιδέψει μαζί με τον θείο του στον ξένο τόπο όπου είναι εγκατεστημένος. Μέσα στο πλοίο ο Παύλος γνωρίζεται με τον Νίκο και την Ανθούλα, τα δύο παιδιά του καπετάνιου. Όμως το πλοίο ναυαγεί στον ωκεανό και ύστερα από περιπέτειες οι τρεις φίλοι βγαίνουν σ' ένα ερημικό νησί, όπου ολομόναχοι φροντίζουν και δημιουργούν τη ζωή τους, αναπτύσσοντας θάρρος, πρωτοβουλία, αλλά και αγάπη και σεβασμό για τη φύση. Μια υπέροχη εξωτική περιπέτεια για τους μικρούς μας αναγνώστες.