Μεγάλοι στρατηγοί και οι νικηφόρες μάχες τους - Livesey, Anthony (Στρατιωτική Ιστορία, 2005)
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στους κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες όλων των εποχών και στις ενδοξότερες νίκες τους,από το θρίαμβο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα κατά των Περσών το 331π.Χ. μέχρι την εκστρατεία του Ισραηλινού Στρατηγού Μοσέ Νταγιάν στο Σινά το 1956.Αναφέρεται,επίσης,στις τακτικές που οι στρατιωτικές αυτές ιδιοφυΐες εφάρμοσαν στα πεδία των μαχών,τακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας με τα ίδια εκπληκτικά αποτελέσματα.Βασισμένο σε τρισδιάστατες γραφικές αναπαραστάσεις,το βιβλίο αυτό ζωντανεύει τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο πεδίο της μάχης,τις τακτικές που οδήγησαν στη νίκη,τις δυνάμεις των αντίπαλων στρατευμάτων,καθώς και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της μάχης.Επίσης,πλήθος φωτογραφιών,ολοσέλιδα πορταίτα των διοικητών,λεπτομερείς χάρτες και διατάξεις μάχης συμπληρώνουν τη θεματική αυτή επισκόπηση.