Από τους ανθρώπους στους ήρωες - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Ελληνική Μυθολογία, 2007)
Από τους θεούς στους ανθρώπους κι από τους ανθρώπους στους ήρωες το ταξίδι είναι μεγάλο και γεμάτο περιπέτειες.Ήρωες που αψηφούν τους κινδύνους κάνοντας μακρινά θαλασσινά ταξίδια,ήρωες που μέσα σε ξύλινα άλογα νικούν στρατούς ολόκληρους,που λύνουν δύσκολα αινίγματα,που τραγουδούν με θεϊκή φωνή, που καταφέρνουν τ' ακατόρθωτο,ήρωες που νικούν το φόβο τους.Ένα ταξίδι που γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό. - Οι Αργοναύτες και η Αργώ - Ο Οδυσσέας και ο Δούρειος Ίππος - Ο Απόλλωνας και η Δάφνη - Ο Περσέας και οι Καθρέφτες - Ο Ορφέας και η Λύρα - Η Σφίγγα και το Αίνιγμα - Ο Μίδας και το Χρυσάφι.