Το αίμα του ποιμνίου. - Goodkind, Terry 1949- (Sword of Truth, 2003)
Σε ένα φανταστικό κόσμο, που ωστόσο είναι το ίδιο εναργής και αληθινός όσο και ο δικός μας, ο Ρίτσαρντ Ραλ και η Κάχλαν Άμνελ αντιστέκονται στις αρχαίες δυνάμεις που πολιορκούν το Νέο Κόσμο - δυνάμεις τόσο τρομερές, ώστε την τελευταία φορά που είχαν απειλήσει την ανθρωπότητα δεν είχε γίνει δυνατό να αποκρουστούν παρά μόνο με τον αποκλεισμό του Παλαιού Κόσμου, από όπου είχαν προέλθει.Τώρα όμως αυτό το φράγμα έχει καταρρεύσει και ο κόσμος του Ρίτσαρντ και της Κάχλαν πολιορκείται ξανά από τις στρατιές του σκότους.Κι ενώ ο πόλεμος μαίνεται και η προδοσία στοιχειώνει τις καρδιές των ανθρώπων, μόνο ο Ρίτσαρντ και η Κάχλαν μπορούν να σώσουν τον κόσμο από την ολοκληρωτική καταστροφή.