Η πέτρα των δακρύων - Goodkind, Terry 1949- (Sword of Truth, 2003)
Η αριστοτεχνική διήγηση της οδύσσειας του Ρίτσαρντ Σάιφερ που ξεκίνησε στον "Πρώτο Κανόνα του Μάγου" συνεχίζεται με μια περιπέτεια που θα δοκιμάσει την ψυχή και το σώμα του.Χρησιμοποιώντας τις αφυπνισμένες μαγικές ικανότητές του καθώς και τη δύναμη του Ξίφους της Αλήθειας που μόνο αυτός μπορεί να χειριστεί, ο Ρίτσαρντ αντιμετωπίζει το υπέρτατο κακό, τη φρίκη του Φύλακα του Κάτω Κόσμου, ο οποίος έχει απελευθρώσει τη νέμεση του Ρίτσαρντ, το πνεύμα του Ντάρκεν Ραλ.Αν ο Ρίτσαρντ δεν καταφέρει να ελέγξει τις δυνάμεις του τότε κανένας, ούτε ακόμα και η αγαπημένη του Κάχλαν, η ισχυρή αλλά και φιλεύσπλαχνη Μητέρα Εξομολογήτρια, δε θα γλιτώσει από τις μηχανορραφίες του Φύλακα.Οι Αδερφές του Φωτός όμως προστατεύουν τον Ρίτσαρντ από τη μαγεία του, οι οποίες ενώ ορκίζονται να τον εκπαιδεύσουν ώστε να μπορέσει να ελέγξει το χάρισμά του, κρατούν την ελευθερία του -την ίδια τη ζωή του- στα χέρια τους.Θα καταφέρει ο Ρίτσαρντ να κερδίσει την ελευθερία του προτού ο κόσμος καταστραφεί από τη βδελυρή μαγεία του Κάτω Κόσμου;