Tεχνάσματα και πόθοι - James, Phyllis Dorothy, 1920-2014 (Ωκεανίδα, 1989)
Ο επιθεωρητής Ντάλγκλις της Σκότλαντ Γιαρντ έχει μόλις δημοσιεύσει μια νέα ποιητική συλλογή και προσφέρει στον εαυτό του μερικές μέρες ανάπαυά στο μακρινό Λαρκσόκεν,σ'ένα ακρωτήρι στις ακτές του Νόρφολκ.Αλλά δεν μπορεί τόσο εύκολα ν'αποφύγει το έγκλημα.Ένας ψυχοπαθής,στραγγαλιστής νέων γυναικών,σπέρνει τον τρόμο στο Νόρφολκ και με κάθε του φόνο πλησιάζει πιο κοντά στο Λαρκσόκεν.Ούτε μπορεί ο Ντάλγκλις να μείνει αμέτοχο στις υποθέσεις των γειτόνων του στο ακρωτήρι-του Άλεξ Μαιρ,διευθυντή του πυρηνικού σταθμού,και της ιδιόρρυθμης αδερφής του.Του Νηλ Πάσκο,που διεξάγει με πάθος μια αντιπυρηνική εκστρατεία από το τροχόσπιτο του και βρίσκεται στα μαχαίρια με τη Χίλαρυ Ρόμπαρτς,διοικητική διευθύντρια του σταθμού.ΤΟυ Ράαν Μπλέινυ,ενός χήρου με τέσσερα παιδιά,που έχει ακόμα σοβαρότερους λόγους να μισεί τη Χίλαρυ και του Μάιλς Λέσσινγκαμ,επιστημονικού συνεργάτη του σταθμού,που θεωρεί τη Χίλαρυ υπεύθυνη για την αυτοκτονία του φίλου του.Κι όταν ο δολοφόνος χτυπάει στο ακρωτήρι μια νύχτα,ο Ντάλγκλις βρίσκεται μπλεγμένος σ'ένα απαίσιο έγκλημα-και στα αξεδιάλυτα αισθήματα και κίνητρα των υπόπτων.