Η εποχή των μάϊμων - Γκάτζιος, Κώστας Μ., 1953- (Εκδόσεις Γρηγόρη, 2017)
Η εποχή που κυκλοφορούσαν ακόμη στις πολιτείες και τα χωριά οι Τσιγκάνοι και διάφοροι άλλοι περίεργοι τύποι δίνοντας παραστάσεις με Μάιμους (μαϊμούδες, χιμπατζήδες, αρκούδες κ.λ.π. ζώα). Η εποχή που οι κοινωνίες μέσα στην αγριάδα τους και την αμορφωσιά τους μετέτρεπαν σε Μάιμους τους διαφορετικούς και τους ελαττωματικούς για να σκοτώσουν την πλήξη και την ανία τους. Η εποχή που θύτες και θύματα αλλάζαν ρόλους από τη μια στιγμή στην άλλη. Τέσσερα σχετικά παραμύθια και ένα άσχετο ποίημα.