Ο επισκέπτης της νύχτας - Καρακώστα, Μελίνα, 1959-2007 (Παραμύθια του ονείρου ; 2., 1997)
Ο εντεκάχρονος Ανδρέας δεν αγαπά τον ύπνο. Τις νύχτες που στο νησί το σκοτάδι πέφτει ξαφνικά σαν ομίχλη, κοιτάζει απ' το παράθυρο. Ώσπου γνωρίζει έναν παράξενο φίλο χωρίς όνομα...