Το τραγούδι της μάσκας : μυθιστόρημα - Βαμβουνάκη, Μάρω, 1948- (Έλληνες Πεζογράφοι, 2000)
Τό γνωρίζω καλά αυτό τό ύφος! Είναι τό ύφος πού συχνά παίρνουν γυναίκες μέ τό δικό της παρελθόν. Επειδή δεν τίς έμαθαν πώς είναι αξιαγάπητες, καταφεύγουν στό νά δείχνουν αξιολύπητες. Επειδή δέν νιώθουν ικανές στήν αγάπη, εύκολα καταφεύγουν στό νά ζητούν οίκτο. Είναι ή δεύτερη επιλογή. Ή δύναμη τής αδυναμίας. Μοΰ θυμίζει τώρα εκπληκτικά τή λιθογραφία μέ τόν άγγελο τού Bouguereau στό χώλ έξω απ' τό γραφείο μου. - Εσείς τί μοΰ προτείνετε; ρώτησε παθητικά μέ φωνή δειλά παιδιάστικη. Έκανε συχνά τήν τσακισμένη γιά νά προλάβει μήν τήν τσακίσουν.