Μεταφορικά μέσα - Μπαχαράκη, Δουκαίνη; Λεονάρδος, Βασίλης Π. (Ερευνώ και μαθαίνω., 2009)
Η σειρά "Ερευνώ και Μαθαίνω" απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου, των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, αλλά και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, "Αλφάβητο" και "Αριθμοί", έχουν στόχο την εξοικείωση του παιδιού με τα γράμματα, τους αριθμούς και τις βασικές αριθμητικές πράξεις. Στα υπόλοιπα θεματικά βιβλία της σειράς "Διατροφή", "Ζώα", "Επαγγέλματα" και "Μεταφορικά Μέσα", το παιδί καλείται να αναγνωρίσει και να αντιστοιχίσει την εικόνα που βρίσκεται σε κάθε παράθυρο με τη σωστή λέξη. Στόχος αυτών των βιβλίων είναι αφενός η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων του αλφαβήτου και αφετέρου η απόκτηση εγκυκλοπαιδικών γνώσεων που σχετίζονται με το θέμα του κάθε βιβλίου, με τη βοήθεια και των κατάλληλων κειμένων που τα συνοδεύουν.