Ο δούρειος ίππος : τρωικός πόλεμος. Μέρος δ΄ - Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- (Η πρώτη μου μυθολογία, 2009)
Η ιστορία του Τρωικού Πολέμου με χαριτωμένα και απλά στιχάκια από τον Φίλιππο Μανδηλαρά,για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών:Στον Επειό αναθέτουν σχέδιο δολερό,άλογο ξύλινο να φτιάξει που μοιάζει αληθινό.Κούφια θα πρέπει να 'ναι η κοιλιά του,ψηλό στο ανάστημα,τρανή η θωριά του.Με χιουμοριστική και πολύγχρωμη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια...και έξυπνες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου, για παιδιά προσχολικής ηλικίας.