Δαίδαλος και Ίκαρος - Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- (Η πρώτη μου μυθολογία, 2009)
Οι περιπέτειες του Δαίδαλου και του Ίκαρου με χαριτωμένα και απλά στιχάκια από τον Φίλιππο Μανδηλαρά,για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών:Πούπουλα μαζεύει μεγάλα και μικρά,τα ενώνειμε κερί και φτιάχνει τα φτερά.Κι όταν στο τέλος με σκοινί στα χέρια του τα δένει,να πετάξει μόνο θέλει-δεν μπορεί να περιμένει.Με χιουμοριστική και πολύχρωμη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια και έξυπνες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου, για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.