Το νησί των νεκρών - James, Phyllis Dorothy, 1920-2014 (Ροές, 1988)
«Οι συγγραφείς αστυνομικών καταφεύγουν συχνά στα κλισέ, όχι όμως και η P.D. JAMES. Δίνει πραγματική ζωή στους ήρωές της, δεν θυσιάζει το ύφος για την πλοκή και ξεσκεπάζει τολμηρά τις κοινωνικές συμβατικότητες».