Αθώο αίμα - James, Phyllis Dorothy, 1920-2014 (Αστυνομική Βιβλιοθήκη ;, 1986)
Philips Dorothy James, γεννήθηκε στο Σίντνεϊ το 1920 και σπούδασε στο Καίμπριτζ. Εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και μετά στην Αστυνομία. Είναι μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Συγγραφέων. Έχει γράψει πάνω από δεκαπέντε αστυνομικά μυθιστορήματα μέχρι σήμερα. Κινείται στα χνάρια της μεγάλης Αγκάθα Κρίστι, συνθέτοντας με ξεχωριστή ευρηματικότητα έργα που οι κριτικοί χαρακτήρισαν αριστουργή- ματα του είδους. Τιμήθηκε με το βραβείο Πόε. Μερικά από τα καλύτερό της έργα θεωρούνται τα: Σάβανο για ένα αηδόνι, Αθώο αίμα, Ο μαύρος πύργος, Μια αφύσικη δουλειά για γυναίκες κ.ά. Η δεκαοχτάχρονη Φιλίπα Πάλφρε'ί αποφασίζει ν ' ανακαλύψει τους πραγματικούς της γονείς, ξέροντας πολύ καλά πως μπαίνει σε μια περιπέτεια όχι και τόσο ευχάριστη. Εκείνο που δεν ξέρει είναι πως οι γονείς της είχαν καταδικαστεί σε ισόβια για το βιασμό και το φόνο ενός μικρού κοριτσιού. Γεμάτη περιέργεια, μα και φόβο συνάμα, καλεί τη μητέρα της να μοιραστεί μαζί της, μετά την απόλυσή της από τις φυλακές, το διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Η εμφάνιση όμως ενός ανελέητου διώκτη, που αναδύεται σαν φάντασμα από το παρελθόν, οδηγημένος από την τυφλή ανάγκη για εκδίκηση, θα ξαναζωντανέψει όλη την ξεχασμένη φρίκη μετατρέποντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες της Φιλίπα σε πραγματικό εφιάλτη...