Η λύση του διαβόλου - Forsyth, Frederick, 1938- (Εκδόσεις Α. Τερζόπουλου, 1980)
'Ο Πρόεδρος τών ' Ηνωμένων Πολιτειών διάβασε τό ύπόμνημα μέ μιάν έκφραση όλο καί μεγαλύτερης φρίκης στό πρόσωπό του.Αύτό είναι τρομερό, εϊπε όταν τέλειωσε."Οποια λύση κι άν διαλέξω, θά χαθούν άνθρώπινες ζωές.' Ο Άνταμ Μάνρο τόν κοίταξε ψυχρά.' Η πείρα του τόν είχε διδάξει ότι, κατά κανόνα, οί πολιτικοί δέν έχουν καί τόσες εύαισθησίες στίς άνθρώπινες άπώλειες,άρκεί φυσικά νά μή μάθαινε κανείς ότι είχαν παίξει' αύτοί οί ίδιοι κάποιον ρόλο.Είναι κάτι πού έχει ξαναγίνει, κύριε Πρόεδρε, είπε ξερά, καί δέν άμφιβάλλω καθόλου ότι θά γκαί πάλι στό μέλλον. Στήν Επιχείρηση, τήν ονομάζουμε Λύση τού Διαβόλου..