Ο μαύρος πύργος - James, Phyllis Dorothy, 1920-2014 (Μικρή Βιβλιοθήκη / Παγκόσμιια Λογοτεχνία, 1986)
Phyllis Dorothy James, γεννήθηκε στο Σίντνεϊ το 1920 και σπούδασε στο Καίμπριτζ. Εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και μετά στην Αστυνομία. Είναι μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Μυθιστορημάτων. Εχει γράψει πάνω από δεκαπέντε αστυνομικά μυθιστορήματα μέχρι σήμερα. Κινείται στα χνάρια της μεγάλης Αγκάθα Κρίστι, συνθέτοντας με ξεχωριστή ευρηματικότητα έργα που οι κριτικοί χαρακτήρησαν ως αριστουργήματα του είδους. Ξαναζούν σ' αυτά οι καλύτερες παραδόσεις του αστυνομικού μυθιστορήματος. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Πόε. Μερικά από τα καλύτερό της έργα θεωρούνται τα: Σάβανο για ένα αηδόνι, Αθώο αίμα, Ο μαύρος πύργος, Μια αφύσικη δουλειά για γυναίκες κ.α. Με την ΡΌ. ΰαπίθε, τα «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ» ξεκινούν τη νέα τους σειρά - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - φιλοδοξώντας να παρουσιάσουν τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων.