Καλιγούλας : το μυστήριο των βυθισμένων πλοίων σε μια λίμνη : το χαμένο όνειρο ενός αυτοκράτορα - Siliato, Maria Grazia (Ιστορικό Μυθιστόρημα, 2008)
Δολοφονήθηκε στα είκοσι εννιά του έχοντας στα χέρια του ολόκληρη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Τον καταδυνάστευσε η μεγαλύτερη επιθυμία του: να Ενώσει Ανατολή και Δύση. Παραδόθηκε στην Ιστορία σαν αιμοσταγής και παρανοϊκός. Ποιά είναι όμως η αλήθεια;