Το κορίτσι με τα καπελάκια - Βολανάκη, Τατιάνα, 1945- (Σύγχρονα Παραμύθια, 2006)
Αγαπημένη μου Βικτώρια, Πολλά και περίεργα μου συνέβησαν χτες όταν, γυρνώντας από τα ψώνια, συνάντησα στο τρίστρατο τη μαγισσούλα Αριάδνη που κρατούσε ένα δίχτυ γεμάτο βότανα, μπισκότα και μια γλάστρα μ' ένα κόκκινο γεράνι. Mου είπε ότι ήθελε να τη χαρίσει στο Κορίτσι με τα καπελάκια, που μένει δυο δρόμους πιο πάνω από το καπελάδικο της σοφής κυρίας Σοφίας. Επειδή βαριόταν ν' ανέβει μονάχη της τόση ανηφόρα ως εκεί, μου ζήτησε να της κάνω παρέα κι εγώ δέχτηκα με πολλή χαρά... Κι έτσι άρχισαν όλα!!