Τάπας : τα κλασικά με το ισπανικό ταπεραμέντο - Γεωργαλλίδη, Σοφία; Βότσος, Τέο (Naumann & Gobel Verlagsgellschaft mbH, 2000)
Τάπας Τα κλασικά με το ισπανικό ταμπεραμέντο Τα τάπας, οι θεσπέσιες μικρές μπουκίτσες, που στην πατρίδα τους την Ισπανία συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί, μπύρα ή σέρι, δεν είναι απλά η πεμπτουσία της μεσογειακής απόλαυσης. Με τα τάπας είναι συνδεδεμένη και η χαρά της ζωής, το ταμπεραμέντο και μια αβίαστη μορφή κοινωνικότητας, που βρίσκει όλο και περισσότερους φίλους. Για να βρεθεί κανείς με φίλους για ένα ποτό και να απολαύσει μικρές μπουκίτσες και μικρά σουβλάκια δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερη προετοιμασία ούτε κάποια ειδική αφορμή. Γρήγορα και απλά, τα μικρά εδέσματα από κρέας, ψάρι, πουλερικά, λαχανικά και αυγά θα κάνουν το τραπέζι σας μαγικό. Φιλέτο κοτόπουλο σε σέρι, γεμιστές σαρδέλες, κεφτεδάκια με χουρμάδες και αμύγδαλα, ασπρομανίταρα στο γκριλ, μαριναρισμένα εσαλότ, αραβικά σουβλάκια και πολλά ακόμα κλασικά τάπας ικανοποιούν όλες τις γευστικές επιθυμίες και φέρνουν στο τραπέζι σας το άρωμα της μεσογειακής ζωντάνιας.