Τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα - Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, 1851-1911 (Λογοτεχνική βιβλιοθήκη, 1997)
Τα διηγήματα αυτά, του μεγάλου μας συγγραφέα Α. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, που απαρτίζουνε τη συλλογή μας «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ», αποτελούν ένα θησαυρό πολύτιμο για τον κάθε αναγνώστη, απαραίτητο για τον Έλληνα μαθητή, που πρέπει όχι μονάχα να γνωρίσει, μα και να κλείσει στην καρδιά του, την Ελλάδα. Διηγήματα που φέρνουν μηνύματα από τις περασμένες γενιές κι έτσι μας χαρίζουν την ευκαιρία να δούμε αυτά, που σφιχτοδένουν το λαό μας μέσα απ' το χρόνο, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τα τραγούδια.