Από αγόρι άντρας : ένα βιβλίο που βοηθά τα αγόρια με αυτισμό να μάθουν για την εφηβεία τους - Μανουσάκη, Κατερίνα (Συμμετρία, 2017)
Η εφηβεία είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της ζωής,κατά το οποίο συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό του παιδιού,που το προετοιμάζουν να διαβεί το κατώφλι της ενηλικίωσης.Οι αλλαγές αυτές είναι φυσιολογικό να δημιουργούν απορίες και έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις,τις οποίες οι ενήλικες καλούνται να διαχειριστούν με τον σωστότερο τρόπο. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν το περίπλοκο,αλλά και συναρπαστικό ταξίδι της εφηβείας,είναι όμως γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία σε εκείνα τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού,για τα οποία απαιτείται μία διαφορετική προσέγγιση.Αποτελεί,δευτερευόντως,σημαντικό βοήθημα στα χέρια των γονιών και των φροντιστών αυτών των παιδιών, σαν ένα πρώτο βήμα να εξηγηθούν με απλό τρόπο όλες οι αλλαγές που συνοδεύουν την εφηβεία.