Τα περιστέρια που φεύγουν - Καραγεωργίου, Φιλίτσα (Νεανική Βιβλιοθήκη, 2008)
Απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του,την Αλβανία,ο Σαλί παίρνει τη μεγάλη απόφαση:Μεταναστεύει στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.Μα κι εκεί η φροντίδα και η απονιά είναι πιασμένες χέρι χέρι. Όλα γύρω του αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς:χαρά-λύπη,κίνδυνος-ασφάλεια,τύχη-ατυχία,αγάπη-μίσος,ζωή-θάνατος.Εκείνος, όμως,προσπαθεί και τολμά ατενίζοντας με αιδιοδοξία ένα αβέβαιο μέλλον. Ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με το ρατσισμό, την αδικία, την αποξένωση, τα ναρκωτικά, στην ουσία με την ίδια την ανθρώπινη φύση, σ' ένα βιβλίο που αποτελεί μάθημα ζωής για όσους επιμένουν να ματαιοδ